WOLONTARIAT

Rozwijaj się razem z nami! Zostań wolontariuszem Fundacji Sedlaka!

Kogo szukamy?

• Osób powyżej 16 roku życia
  • Zainteresowanych działaniem w branży kulturalnej i przy organizacji wydarzeń
  • Zainteresowanych działaniem w obszarze nauki i realizacji projektów badawczych (bioelektronika)
  • Samodzielnych, dobrze zorganizowanych, energicznych

Co oferujemy?

• Wystawienie opinii o współpracy, rekomendacji
  • Zaliczenie praktyk studenckich
  • Nabycie doświadczenia przy organizacji wydarzeń kulturalno-artystycznych
  • Pracę w zgranym zespole i przyjaznej atmosferze
  • Kontakt z artystami i kadrą naukową światowego formatu
  • Możliwość dalszej współpracy i zatrudnienia przy kolejnych projektach realizowanych przez Fundację

Co robią wolontariusze Fundacji?

• Pomagają w organizacji wydarzeń
  • Przygotowują materiały informacyjne dla uczestników wydarzeń
  • Prowadzą działania w przestrzeni mediów społecznościowych i internetu
  • Wspierają zespół Fundacji w bieżących działaniach

Zgłoszenia: prosimy o przesłanie CV wraz z listem motywacyjnym na adres: biuro@fundacjasedlaka.pl, w tytule wpisując „WOLONTARIAT”. Sprawę prowadzi pani Agata Kubrak, tel. 734 462 002

Fundacja im. Księdza Profesora Włodzimierza Sedlaka od 2007 roku zajmuje się działalnością w obszarach: nauki i edukacji oraz kultury i sztuki. Prowadzi wszechstronne działania na rzecz ochrony środowiska naturalnego, krajoznawstwa oraz edukacji ekologicznej, a także działania zmierzające do podniesienia poziomu nauki, edukacji i oświaty. Realizując powyższe, Fundacja spełnia cele statutowe – podnoszenie świadomości bioelektronicznej człowieka w aspekcie materialnym, psychicznym i duchowym oraz propaguje treści związane z życiem i twórczością ks. prof. Sedlaka. Fundacja współpracuje z instytucjami kultury, nauki i edukacji, a także z artystami, twórcami i przedstawicielami kadry dydaktycznej oraz pracownikami naukowymi. W latach 2017-2020 Fundacja zrealizowała ponad 200 zdarzeń edukacyjno-kulturalnych skierowanych do odbiorców w każdej kategorii wiekowej i społecznej. Głównym założeniem jest działanie interdyscyplinarne.